Yhteystiedot


Haapamäen helluntaiseurakunta


Organisaatiotyyppi:
Helluntaiseurakunnat
Käyntiosoite:
 
Ritokankaankuja 3
42800 Haapamäki

Kotipaikka:
Keuruu
Puhelin:
044 3342 800
Sähköposti:
Kotisivut:Haapamäen helluntaisrk toimii Keuruun kaupungin läntisellä alueella. Vaikutusalueenamme ovat Haapamäen-,Karimon-,Pihlajaveden ja Riihon kylät. Väestömäärältään n 2000 henkilöä. Klikkaa: http://www.keuruu.fi/kylat/Haapamaki/index.html
http://www.keuruu.fi/pihlajavesi/pihlajacd/kyla/pvnyt/htm

Seurakuntamme on vireä, lähimmäiset huomioiva ja lämmin noin 70 jäsenen yhteisö.

Pidämme tarjolla Elämän Sanaa kaikille ihmisille iankaikkiseksi pelastukseksi. Erikoisesti lapset ja nuoret ovat osallistuneet heille järjestettyihin tilaisuuksiin.

Vuosittain olemme mukana suurtapahtumissa Ison Kirjan juhannuskonferenssissa ja Elotulet-tapahtuman järjestäjänä.
Osallistumme Ison Kirjan raamattuopiston opiskelijoiden kouluttamiseen käytännön harjoittelupaikkana.

Toimimme katulähetystyössä evlut-seurakunnan kanssa, johon liittyy myös kirpputoritoiminta.

Viemme Hyvän Sanoman omalta paikka-kunnaltamme Karjalaan, Viroon, ja Afrikkaan.

HAAPAMÄEN HELLUNTAISEURAKUNNAN USKON PÄÄKOHDAT OVAT:

1. Pyhä Raamattu on Pyhän Hengen innoituksesta syntynyt Jumalan sana ja oppimme ainoa perusta.
2. On yksi, iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä ja Poika ja Pyhä Henki. Jumala on taivaan ja maan luoja.
3. Jeesus Kristus on Jumalan Poika, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi ihmiseksi neitsyt Mariasta ja eli synnittömän elämän opettaen ja tehden tunnustekoja. Ristinkuolemallaan Jeesus sovitti maailman synnin, nousi kuolleista ja astui ylös taivaaseen Isän oikealle puolelle.
4. Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja yhteyteensä, mutta syntiinlankeemuksessa ihminen joutui eroon Jumalasta. Uskomalla Jeesukseen ihminen saa lahjaksi vanhurskauden ja uudestisyntyy Jumalan lapseksi.
5. Pyhä Henki herättää ihmisen hengellisesti, niin että hän voi ottaa vastaan Jumalan valmistaman pelastuksen, jolloin Pyhä Henki tulee häneen asumaan. Jeesus Kristus kastaa uskovan Pyhällä Hengellä, joka jakaa armolahjoja seurakunnaan rakentumiseksi niin kuin apostolien aikana. Uskova on tarkoitettu elämään Pyhän Hengen täyteydessä Hengen hedelmää kantaen.
6. Seurakunta on Kristuksen perustama ja johtama, apostolien opetukselle rakennettu uskovien yhteisö. Kaikki uskovat kaikkialla ja kaikkina aikoina kuuluvat yhteen ja yhteiseen seurakuntaan, joka näkyvällä tavalla ilmenee paikallisseurakuntana. Jeesus Kristus käski seurakuntaansa tekemään kaikista kansoista opetuslapsia, kastamaan ja opettamaan heitä. Seurakunta muodostaa hengellisen papiston, jonka tehtävänä on palvella Herraa ja osoittaa kristillistä rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan.
7. Jeesuksen asettama kaste liittyy Jumalan pelastustyöhön. Kaste toimitetaan uskovalle Jeesuksen Kristuksen käskystä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen veteen upottamalla. Kastettu liitetään paikalliseen seurakuntaan.
8. Ehtoollinen on Jeesuksen seuraajilleen asettama muisto- ja yhteysateria, jossa hän on uskon kautta itse läsnä. Ehtoollinen julistaa Jeesuksen sovitustyötä ja on osallisuutta hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa.
9. Kaikki ihmiset kokevat ruumiillisen ylösnousemuksen. Vanhurskaat nousevat elämän ylösnousemuksessa ja jumalattomat tuomion ylösnousemuksessa.
10. Jeesus Kristus tempaa lupauksensa mukaan seurakuntansa luokseen, minkä jälkeen hän tulee kuninkaana hallitsemaan koko maailmaa. Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan. Tämä on vanhurskaiden ikuinen osa.


Haapamäen helluntaiseurakunta